Wild Turkey Rye

En lettdrikkelig, men likevel litt skuffende rye. Lider den rett og slett under for lavt alkoholvolum?

Wild Turkey Rye

Nosinginfo

TypeRye
Alkoholvolum40,5 %
LandU.S.A.
DestilleriWild Turkey
UtgiverWild Turkey

Wild Turkey har fort blitt en favoritt når det gjelder rimelig bourbon. Både 101 Bourbon og Old no. 8 imponerte med balanse, smaksbredde og trøkk – begge til en hyggelig pris. Da Wild Turkey Kentucky Straight Rye dukket opp på polet til omtrent samme pris som 101 Bourbon var det bare å handle, særlig med tanke på at rugprofilen til de andre whiskeyene herfra er riktig så pen.

Wild Turkey Rye har en mash bill bestående av 51 % rug, 37 % mais og 12 % byggmalt. Ikke en av de mest ekstreme altså, med en rugandel som bare dekker det absolutte behovet for å kunne klassifisere whiskeyen som “rye”, men det behøver heller ikke å være noe problem. Det jeg imidlertid ikke la merke til før whiskeyen var trygt hjemme på kjøkkenbenken var det beskjedne alkoholvolumet på 40,5 %. Presentasjonen var rett og slett så lik 101 at jeg ikke en gang tenkte på å sjekke dette. Min skyld, men man blir jo litt skuffet likevel. Til 510,- (mars 2022) kan man imidlertid ikke si stort på prisen.

Lukt:
Rik på tropisk frukt, og til en viss grad krydder. Mango, papaya, limesaft, ananas, sort pepper, muskatt, menthol, hasselnøtter og en anelse vanilje. Fruktigheten her er egentlig ganske pen, men til en rye å være er dette litt tamt. Burde det ikke vært litt mer punch her? Grønne epler, tøymykner, oolong og sukkervann. Med vann: hint av vermouth, smørkaramell og kirsebærstein.

Smak:
Ok, så smaken har litt av trøkket lukten mangler. For det første smaker det rug, som sammen med en god del epleskall, mango og vanilje skaper en helt grei basis. Musaktten er mer utpreget i smaken enn i lukten, og får følge av malurt, fennikel, timian, hylleblomst. Munnfølelsen er en anelse tynn, og man kunne ønsket seg litt mer sødme. Vann gjør smaken frisk og tilgjengelig, noe som tyder på at denne rugwhiskeyen kunne gjort seg godt i en cocktail. På egenhånd er den desverre ikke så veldig spennende.

Konklusjon:
Jeg innrømmer gladelig at denne flasken var lettdrikkelig, så hvis du er på jakt etter en rimelig og tilgjengelig rye du kan nippe til mens du ser på Deadwood eller spiller Red Dead Redemption er dette et godt valg (selv valgte jeg sistnevnte for resten av flasken). Dessverre faller den litt igjennom under dypere analyse.

73/100

– Rasmus

Wild Turkeys nettside