Buffalo Trace

Vi har som lovet kommet tilbake til Buffalo Trace. Nå er det bourbonen som bærer destilleriets navn som skal til pers. Vi finner ut om denne bøffelsens spor leder til bourbonhimmelen.

Buffalo Trace

Nosinginfo

TypeBourbon
Alkoholvolum40 %
LandU.S.A.
DistriktKentucky
DestilleriBuffalo Trace
UtgiverThe Sazerac Company

Vi har tidligere anmeldt McAfee’s Benchmark Old no. 8 fra The Buffalo Trace Distilliery. Den vurderte vi som en meget tilforlatelig og svært godt priset bourbon. Buffalo Trace vil ikke, med en prislapp på ca. 400 kr, sette de fleste i et økonomisk uføre. Man forventer imidlertid litt mer av denne, siden den er standardwhiskyen som skal selge merket. Jeg gikk grundig igjennom hva en bourbon er i den forrige anmeldelsen, men kan for ordens skyld minne om at dette er et produkt basert på en av to rugholdige mash bills. Denne kommer fra Mash Bill #1, og har da en del mais, men også bygg og rug. Det har vist seg vanskelig å finne konkret informasjon om blandingsforholdene, men destillatet har fått minst åtte år på fat. Det skulle bidra til en del smak.

Presentasjon:
Det er tydelig at de ønsker å gi et inntrykk av kvalitet. Først og fremst naturkorken gir et inntrykk av dette. Flasken har ellers et fint bilde av en bison, rikelig med informasjon om navnet, men lite om selve innholdet. Fargen er innbydende honninggyllen, og i glasset ser dette ut som en fet og god whiskey.

Lukt:
Vaniljen er meget intens, mens andre mer komplekse dufter blir noe overdøvet. Jeg kjenner noe sitron,  marshmallows, popcorn, pipetobakk, ny skinnjakke, kokos og et litt parfymert preg av stikkelsbær og overmodne plommer. Vann, som jeg oppfatter som ganske unødvendig her, vil dempe noe av det parfymerte inntrykket, men avslører litt mer beskhet. En noe intens, men ikke spesielt spennende nese.

Smak: 
I utgangspunktet en meget smidig og relativt søt bourbon i retning sirup på tungen, men her skjer det litt av hvert jeg ikke vet helt om jeg liker. Du vet, når du har latt popcornet ligge i kjelen/posen akkurat litt for lenge. Kjernene har blitt litt mørke og bitre. Buffalo Trace har også en syrlighet jeg vanligvis ikke forbinder med bourbons, noe såpesmak mens jeg opplever den som godt krydret. Den har en mild ettersmak som domineres av mint og litt Dr. Pepper-brus.

Konklusjon:
Buffalo Trace er en god og ganske kompleks bourbon til tross for noe jeg opplever som skjønnhetsfeil. Det er etter min mening oppsiktsvekkende at Benchmark 8 er en jevnt over bedre opplevelse. Man skulle tro at det er denne som skal selge destilleriet til folket. Jeg kommer tilbake til dette destilleriet med Eagle’s Rare: En bourbon som ikke leker butikk.

 71/100

 – Anders

Buffalo Trace sin hjemmeside