Bruichladdich The Organic, Multi Vintage

En av to økologiske whiskyer som er tilgjengelig på det norske markedet. En svært ung, craftpresentasjon fra det progressive Bruichladdich som har blitt mer og mer vanlig polets hyller.

Bruichladdich The Organic, Multi Vintage

Nosinginfo

TypeSingle Malt
Alkoholvolum46 %
LandSkottland
DistriktIslay
DestilleriBruichladdich
UtgiverBruichladdich

Anmeldelsen er del av en feature om to økologiske whiskyer. Hele teksten finner du her.

Presentasjon:
Lys og frisk hvitvin, ingen kuldefiltrering eller fargestoff er tilsatt. Lagret på Bourbonfat (refill?).

Lukt:
Syrlige frukter, toffee, honningmelon, og (noe subjektivt) kokte hagebær, og et preg av tørr ved.

Smak:
Uff, dette var ikke noe spesielt. Pepperrot, og igjen bittert preg fra eikefatet. Tydelig at denne er ung. Da jeg noset den forventet jeg at jeg skulle finne gode søte smaker, men opplever at det er tanniner som gjør seg gjeldene, deretter noe sirupsukker.

Ettersmak:
Bittert. Var det ruccola jeg spiste? Noe honning kommer etter hvert, og det hele sier farvel med et ganske heldig byggpreg. Det var vel kornet som skulle være stjernen her?

Konklusjon:
Jeg tror dette må kalles en skuffelse. Nesen var innbydende og ga meg gode assosiasjoner, men den ble for rå rett og slett, og det overrasker siden jeg til nå har hatt relativt gode erfaringer med purung Whisky. Skal man ha det, trenger man bare å lete i nærheten på The Rhinns of Islay. Kanskje andre vil finne den interessant, men jeg har smakt bedre fra Bruichladdich og har ikke på noen måte gitt de opp selv om dette ikke var så positivt.

59/100

– Anders
Bruichladdichs hjemmeside