Benromach Organic, Special Edition

En av to økologiske whiskyer som er tilgjengelig på det norske markedet. Dette er en vidt tilgjengelig ung whisky fra lille Speysidedestilleriet Benromach.

Benromach Organic, Special Edition

Nosinginfo

TypeSingle Malt
Alkoholvolum43 %
LandSkottland
DistriktSpeyside
DestilleriBenromach
UtgiverBenromach

Anmeldelsen er del av en feature om to økologiske whiskyer. Hele teksten finner du her.

Økologisk bygg, røkt med torv, lagret 7 år på økologisk eik, selvfølgelig.  Nye forkullede fat er som regel normen i enkelte bourbons, så det er greit å konstatere at dette ikke minner om amerikansk brennevin.

Presentasjon:
Gyllent, innhøstingsklart korn.

Lukt:
Fyldig røyk som minner litt om Ardbeg Alligator. Tankene går til røkt kjøtt. Videre så er lukten ganske floral, søt, men noe syrlighet kan anes. Et preg av anis, og da i retning urten Estragon.

Smak:
Røkt skinke, søte drops- bringebær kanskje? Enda tydeligere preg av anis, nesten som en Aquavit. Litt oljete, ganske smooth egentlig. Fin balanse mellom smakene. Den tipper aldri over og blir i overkant søt slik enkelte andre Speysidere kan bli

Finish:
Ingen spesiell varighet, men svært behagelig. Man tenker på kandiserte nøtter og lakris av god kvalitet.

Konklusjon:
Dette er en god whisky prisen tatt i betraktning. Det er mer naturlig å sammenligne den med Ardbeg Alligator (anmeldelse kommer), og selv om reptilen er bedre og Speyside er noe annet enn Islay, så kan 800+ være en stiv pris for noen. Velg Benromach hvis du  vil ha en ung whisky som er lagret på nye, forkullede fat.

79/100

Anders
Benromachs hjemmeside