Whisky Talks the Game Show
Noe så uvanlig som en mildt forvirrende men sykt underholdende whiskyquiz. Whisky Talks the Game Show byr også på meget god whisky.

Det finnes mange fordommer om whisky. Alt fra rigide gubber som bare sverger til et merke, til elitistiske hipstere som forteller deg at smaken din er feil. Whisky Talks The Game Show på Dr. Jekyll’s i Oslo er den rake motsetningen av alt dette. En whiskyrelatert quiz, som straffer deg for å grave i hjernebarken, og som er like lett/vanskelig/uforutsigbar for folk som akkurat har oppdaget whisky som for de som har vært i gamet siden 70-tallet.
24. mars 2025 var det duket for 2. runde av Whisky Talks the Game Show. Dette er en anledning til å drikke god whisky, mens du svarer på stadig dummere spørsmål på Kahoot. Spørsmål som bare vagt kan kobles til klassisk whiskykunnskap – der svarene er like humoristiske som de er misvisende, like forvirrende som de er spekulative. Alt ledet på mesterlig vis av Callum og Renato fra Jekyll.



Undertegnede kan en god del om whisky. Det hjalp meg ikke mye der jeg til slutt endte på en svak 9. plass (av 12), men jeg vant likevel den lille enhjørningen over, som min eldste datter adopterte (stjal?) med en gang hun så den neste morgen. Selv et konkurransemenneske som jeg koste meg glugg med den dårlige plasseringen. Akkurat det har nok mye med at stemningen var lun, lettbeint og humoristisk.

Spørsmålene var delt inn i kategorier som “whiskypersonlighet eller pornostjerne?”, “Yahoo answers” (for de som husker denne forferdelige tjenesten fra noen år tilbake) og min favoritt, til tross for at det var denne kategorien jeg virkelig feilet på: “Feet or peat?”, der vi fikk se stadig mer av et bilde, og måtte forsøke å gjette så fort som mulig og motivet var torv eller føtter.

I forkant ble vi informert om at noen av spørsmålene kom til å bli vanskelige, men at enhjørningen (se bildet) var der for å hjelpe oss. Vel… distrahere oss og få oss til å glemme hvor dårlig det tidvis gikk er kanskje en bedre beskrivelse? Men hey, hvem kan være kritisk til en agurkveivende enhjørning?



Whiskyene vi fikk smake på i løpet av Whisky Talks the Game Show hadde lite å gjøre med konkurransen forøvrig, bortsett fra at de tilførte til kosen. Vi fikk smake på fem forskjellige tapninger fra den uavhengige tapperen Hunter Laing:
- Campbeltown Journey, Blended Malt, 46 %
En helt grei blended malt, bestående av primært Glen Scotia, men også litt Springbank og Glengyle/Kilkerran. Lett, ganske frisk til Campbeltown å være, men med nok av den litt skitne fylden man forventer av distriktet.
- Ardnahoe Infinite Loch, 50 %
Mitt andre møte med dette flunkende nye Islay-destilleriet er minst like bra som mitt første. Ung men glimrende røykwhisky, som sklir sømløst inn i Islay-universet. Fyldig og tjæretungt røykpreg, sammen med vital og fin maltbase. Kveldens nest beste, til tross for sin unge alder.
Pris på Vinmonopolet: 1000,- (mars 2025)
- Deanston 14 Old Malt Cask, Refill Butt, 50 %
Lett, fin og frisk høylandswhisky, med både markant malt og fersk frukt som gul pære, sitron og fersken. Ganske typisk Deanston egentlig.
Pris på Vinmonopolet: 1500,- (mars 2025)
- Old Pulteney 20 Old Malt Cask, Refill Barrel, 50 %
Kveldens absolutte kulinariske høydepunkt, og et godt bevis på at Whisky Talks the Game Show står for mer enn tant og fjas. Moden Pulteney, med sin krydrede destillerikarakter, på et herlig bourbonfat. Pepper, banan, vanilje, kanel og bakt eple.
Pris på Vinmonopolet: 2500,- (mars 2025)
- Tamdhu 16 Old Malt Cask, Sherry Butt, 50 %
Sherryfatet traff ikke 100 % for meg etter alle de andre flotte drammene. Ikke en dårlig whisky, med sine hint av blomster og røde bær, men litt ubalansert kanskje?
Pris på Vinmonopolet: 1699,- (mars 2025)

Avslutningsvis:
Hvis du ikke tar whisky alt for seriøst, liker å konkurrere og har lyst på noe godt å drikke samtidig, bør du bli med neste gang. Neste runde blir visstnok en gang til høsten. Kom gjerne innom og si hei hvis du tar turen. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få vært med igjen. Målet neste gang er 8. plass eller bedre.
/10
- Rasmus Søreng-Christensen