Woven Superblend

Woven Superblend er en banebrytende blanding av forskjellige typer whisky fra forskjellige land. Verdt å prøve både for kvalitet og særegenhet.

Woven Superblend

Nosinginfo

TypeBlend
Alkoholvolum46 %
LandN/A
DistriktN/A
DestilleriN/A
UtgiverWoven

Woven Superblend plasserer seg i første linje av den moderne whiskyrevolusjonen. Utviklingen i produksjon og blending har endelig blitt ordentlig innovativ. Dette fortjener egentlig en artikkel i seg selv, så istedenfor å liste opp eksempler (og det er mange av dem) vil jeg fokusere på Wovens banebrytende tilnærming til whiskyblending. Jeg har allerede latt meg imponere over flere av tapningene deres, både når det kommer til kvalitet og kreativitet, men denne tar kaka så langt: En blanding av skotsk malt- og grainwhisky, bourbon, irsk whiskey, tysk whisky og engelsk whisky. Resultatet er revolusjonerende. Og veldig, veldig bra.

Basisen her er såvidt jeg forstår en stor andel skotsk malt og grain. En god blend, selv en eksperimentell en må ha en harmonisk base, noe jeg regner med at er baktanken. Så toppes det hele med whisk(e)y fra amerikanske Dickel, engelske “The English Whisky Company” og tyske St. Kilian, for å nevne noen. Vi får med andre ord en blended whisky som kombinerer flere forskjellige whiskytradisjoner, på en helt ny måte.

Woven Superblend kan i skrivende stund kjøpes på Vinmonopolet for 570,- for en halv liter (mai 2024). Det kan virke som en stiv pris for en blend, men tro meg: det er det ikke i dette tilfellet. Bilder fra whiskybase.com.

Woven Superblend

Lukt

Ikke uventet lukter dette… øøøh… litt uvant. Selv om man er vant blends og blended malts som blander sammen mange stiler og nyanser er det en ny grad av kompleksitet her. Potensialet er stort, det samme er fallhøyden. Massiv lønnesirup, sagflis, appelsinskall, kardemomme, og mest av alt: ferske mynteblader. Lukten er frisk og engasjerende, med mange lag. Lag som ikke nødvendigvis sklir sømløst inn i hverandre, men som likevel spiller på lag på en flott måte. Ginseng, vanilje, grapefrukt, nellik og anis. Med vann åpner det seg en ny og floral side av lukten: en eng fylt av kornblomst og smørblomst. Det kommer også til et ganske skittent destillat – i retning av Tobermory, eller kanskje enda mer Loch Lomond? Pussig, men absolutt ikke negativt!

Smak

Massevis av sitrus og mynte – som om noen skulle konstruert en whisky for å minne om en god mojito. Sitron, grapefruktskall, sort pepper, rørsukker, tørr oloroso sherry, knekk, rabarbra, mild røyk og en håndfull assorterte nøtter (primært pekan og valnøtter, men også litt usaltet peanøtt). Friskt og velbalansert, med akkurat passe sødme – vanilje og lønnesirup. I likhet med lukten blir smaken litt mer skitten med vann. En ny og spennende dimensjon, som også viser hvor sammensatt denne whiskyen er. Jeg likte den bedre som frisk og mer direkte, men den har sine sider i denne formen også.

Konklusjon

Engasjerende, overraskende, herlig, og til fingerspissene god sammensatt! Det er vanskelig å sammenligne Woven Superblend med noen andre whiskyer, for den ligner egentlig ikke på noe jeg har smakt før. Det er akkurat det, kombinert med at den smaker og lukter riktig så godt, som får meg til å digge dette konseptet. Denne kommer med de varmeste anbefalinger – særlig hvis du vil prøve noe helt nytt. Superblend indeed.

82/100

– Rasmus

Wovens nettside