Tesco Special Reserve Blended Whisky

Whisky laget for supermarkedkjeden Tesco... Hva forventer du? Hvis dette er "Tesco Special Reserve" lurer jeg på hvordan den ikke-spesielle er...

Tesco Special Reserve Blended Whisky

Nosinginfo

TypeBlend
Alkoholvolum40 %
LandSkottland
DistriktN/A
DestilleriN/A
UtgiverTesco

«Tesco Special Reserve»… Smak litt på det navnet… Innholdet av mindre vellykkede whiskyfat har en tendens til å samle seg noen ganger. Som møll mot en lampe, eller som elefanter som vet at de ikke har lenge igjen. Noen ender opp som souvenir-whiskyer på et av Skottlands mange slott, eller selges til asiatiske spritmoguler, som siden blander faenskapen med alt mulig annet og fortsatt kaller det “whisky” *kremt… Bagpiper…*

Men det stopper ikke der. Noe går også ut til alle disse rare blend-greiene man til stadighet snubler over nye uttrykk av. Highland Eagle f.eks. som jeg bare har sett til salgs om bord på Norwegian-fly. Selvsagt har supermarkedkjeden Tesco sin egen whisky av denne typen. Og selvsagt har jeg den i glasset nå. Takk, Anders Hansen.

Tesco Special Reserve

Lukt

Jeg er glad i eplecidereddik, særlig i forbindelse med grillmat, men jeg vil ikke at whiskyen min skal lukte så mye av det som denne. Billig dameparfyme, brent plast, smørkaramell, billigmarsipan (Hval), ketchup (hva faen?), grønne epler, appelsinmarmelade og et lite hint av røyk. Vann gjør ingenting, hverken for lukt eller smak.

Smak

Umiddelbart smaker det utvannet og tamt, men ikke direkte vondt. Grønne seigmenn, vanilje, sitronskall, kandissukker, grønt eple og et hint av sylteagurk. Egentlig en ganske klassisk billigblend. En som er ment for å blandes med noe og drikkes for å bli pussa, ikke noe for analyse i et Copita-glass. Currypulver, nyslått gress, et blaff av røyk og et hint av aspartam.

Konklusjon

En whisky som ikke lukter spesielt godt, men som smaker helt ok. Siden det ikke egentlig er meningen at man skal sitte og lukte på (og analysere) whiskyer som denne i et kvalitetsglass, kan man egentlig ikke klandre den for å være det den er: En whisky som er Tesco verdig. Den hører hjemme på det lavere spekteret av standardblends, men definitivt nord for ekvator.

59/100

– Rasmus

Tescos nettsider