Highland Park 18 Travel Edition

Highland Park 18 Travel Edition - en whisky fra anerkjente Highland Park som lover bra, men som ikke klarer å levere helt etter forventningene.

Highland Park 18 Travel Edition

Nosinginfo

TypeSingle Malt
Alkoholvolum46 %
LandSkottland
DistriktIslands
DestilleriHighland Park
UtgiverHighland Park

Fra Skottlands nest nordligste destilleri, Highland Park, kommer denne ravnsvarte flaska med Highland Park 18 Travel Edition, som flørter litt med vår nordiske kulturarv. Som nordmann er det lett å fatte interesse for dette vikinginspirerte destilleriet, som også er grunnlagt av en mann med norske røtter. Spørsmålet er om vi skal til Valhall her, eller snakker vi om et ættestup?

Denne utgaven her er en “Travel Edition”, som kun er tilgjengelig på taxfree. Det i seg selv kan jo skape en viss form for skepsis. Det at flaska også er ravnsort og bærer navnet “Viking Pride” gjør også at jeg tenker at dette fort kan være en gimmick. Men, den er faktisk tappet på 46 %, i motsetning til den vanlige utgaven som er på 43 %. Dette bryter litt med normalen og gjør at jeg får litt forhåpninger allikevel. 

Highland Park 18 Travel Edition

Lukt

Klassiske sherrynoter er det første som treffer meg. Videre følger litt tørkede lyse frukter, lynghonning og en anelse røyk. Klassisk Highland Park-røyk – tørr og med et innslag av sødme og lyng. Etter en stund i glasset dukker det også opp en del varme krydder i denne, noe som får meg til å tenke at det kan være en del bourbonfat i miksen her. Kanel, muskat og vanilje er fremtredende og gjør at lukten på denne blir veldig behagelig og god.   

Smak

Smaken slår meg umiddelbart som ganske vannete, og det skjer ikke så mye. Det kommer en fin maltsødme og en del tanniner fra treverket, men det hele virker litt svakt. Et lite innslag av honning og krydder, som dessverre blir litt spist opp av et stikk av alkohol, noe som får den til å virke litt ung og rå. Mot slutten kommer det et lite innslag av bjørnebær og Anthon Berg marsipanbrød, før det sklir over i en ganske så tørr finish. Jeg savner litt mer særegenhet og punch i smaksbildet, noe som glatt kunne gitt den noen ekstra poeng i min gane. 

Konklusjon

Highland Park 18 Travel Edition virker spennende og innbydende på lukta, men leverer dessverre ikke helt på smaken. Den smaker utvannet og tamt. Jeg tror muligens Highland Park har brukt noen fat de kanskje ikke var helt fornøyde med? Og pumpa det ut til intetanende turister? Vel, vondt er det jo ikke, men denne kunne vært så mye mer. Og som nordmann er jeg faktisk litt krenket over at dette skal være “Viking Pride”. Angrer ikke på kjøpet, dette er en helt fin hverdagswhisky, men ikke helt Valhall verdig. 

75/100

– Anders Hansen

Highland Parks nettside