Cadenhead Blended Malt, «Peated»

Cadenhead's har gitt ut mye godt og spennende gjennom tidene. Det gjelder disse odde butikktapningene også.

Cadenhead Blended Malt, «Peated»

Nosinginfo

TypeBlended Malt
Alkoholvolum57,5 %
LandSkottland
DistriktN/A
DestilleriN/A
UtgiverCadenhead's

En hyggelig grunn til å besøke butikkene til den uavhengige tapperen Cadenhead’s er at de ofte har et par beholdere med whisky de selv har rørt sammen. Ofte er de så hyggelige å la deg smake før du kjøper også. I dette tilfellet er det en peated whisky fra 2022 – blended malts som har en tendens til å primært være Islay, men man kan ikke se helt bort fra at whiskyer som Ledaig, Ardmore, Benriach m.fl. også har lurt seg med i mixen.

Anmeldelsesverdien for en slik whisky er selvsagt begrenset, så lenge den stadig endrer seg i kontakt med hva butikken heller oppi. Når jeg heller ikke vet hvilken Cadenhead’s butikk den ble solgt i kan jeg ikke akkurat si “løp og kjøp!” (eller “styr unna” for den saks skyld). Det jeg kan forsøke er å male et bilde av sånn ca hva du kan forvente av tilsvarende flasker. Det pleier tross alt å være en viss rød tråd, der særlig ung Caol Ila ofte får mye plass.

Lukt:
La oss plukke opp tråden med ung Caol Ila med en gang, for det må da være en stor andel av innholdet her? Bacon, St. Hansbål, drivved, ferskt gress, grønne epler og fersk asfalt. Heftig røyk og ungdommelig (på grensen til rå) friskhet. Gresk yoghurt, stekt paprika (hæ?), kilnsmoke (kan det være noe Kilchoman her også tro?), kalk og malteddik. Med vann blir lukten mer animalsk – oksebuljong og margbein. Melis, pipetobakk, champignon og litt grønn drue.

Smak:
Frisk og fin munnfølelse, men det er helt klart fylde her også. Peppermynte og sjokolade (After Eight), massiv torvrøyk, mango, Hockeypulver, einerbær, sitronskall, fennikel og litt eikebitterhet i retning av plommestein og tuja. Ung og røff på smak, men balansen er fortsatt ganske god, og det er akkurat nok sødme til at syrlighet og bitterhet ikke føles for overveldende. Tørr eplesider, ginseng, kandisert appelsin, hamp, salt og grønn pepper. Med vann kommer det til mer sødme, munnfølelsen blir friskere og det kommer enda flere grønne epler inn i miksen. Alt dette er positivt.

Konklusjon:
En frisk og god røykwhisky, som krysser av på alt den skal. Mer særpreget enn en del av standarduttrykkene der ute, noe som er litt gøy med tanke på at dette er en blended malt. Kort fortalt er dette en av de flaskene du koser deg med mens du har den, glemmer at du har drukket, og så vurderer å kjøpe igjen neste gang du besøker en Cadenhead’s butikk.

78/100

– Rasmus
Cadenhead’s nettside