Knob Creek Small Batch 9 YO

Finfin Small Batch bourbon fra ikoniske Jim Beam Distillery.

Knob Creek Small Batch 9 YO

Nosinginfo

TypeBourbon
Alkoholvolum50 %
LandU.S.A.
DestilleriJim Beam
UtgiverJim Beam

Knob Creek ble først lansert i 1992, som et mer eksklusivt small batch-merke for Jim Beam. Noen ganger kan det lønne seg å lansere et nytt merke, som kan plassere seg et annet sted i markedet enn originalen. Det er ikke nødvendigvis i Beam Suntorys interesse å prøve å gjøre storselgeren Jim Beam White Label mer eksklusiv. Her handler det først og fremst om volum. Samtidig kan det være lønnsomt å trenge inn på mer eksklusive markeder også. Ikke nok med det: Noen tønner kan vise seg å være så bra at det ville vært synd og skam å bruke dem i standardproduktet.

Det første produktet under Knob Creek-paraplyen var denne small batch-tapningen. Tappet på 50 % alkohol etter ni år på fat. Med en mash bill bestående av 75 % mais, 13 % rug og 12 % maltet bygg snakker vi om den samme oppskriften som Jim Beams standardtapning.

Lukt:
Ah! Dette var saker! En mild og subtil lukt, særlig mtp alkoholvolumet – voksent og raffinert. Plommer, kirsebær, sløydsal, kalk, parafin, muskatt, vanilje, honningmelon og en anelse mørkbrent kaffe. Nydelig balanse, der alle luktene spiller på lag. Hasselnøtter, jordkjeller, belgisk melkesjokolade, drueskall og gule epler. Med vann blir lukten litt mer siupsaktig, med nye innslag av menthol, maiskolber og møbelpolish.

Smak:
Også på smaken er balansen nydelig. Rik vanilje, som på ingen måte føles overveldende eller syntetisk, melkesjokolade, brun lakris, muskatt, physalis, gule plommer, gule epler, cayennepepper og mild lønnesirup. Munnfølelse begynner relativt saftig, men blir mildt tørr utover i ettersmaken. Jelly beans, appelsinskall, pastinakk og et hint av rug. Med noen dråper vann setter balansen seg enda bedre, uten at smaken endrer seg så voldsomt. Ettersmaken, som var relativt kort uten vann, beveger seg i riktig retning, men kunne med fordel vært enda lengre.

Konklusjon:
En herlig bourbon, som makter å være både elegant og lettdrikkelig. Ettersmaken kunne med fordel vært litt lengre, men alt i alt har jeg stor sans for denne.

83/100

– Rasmus

Knob Creeks nettsted